OVER HET INITIATIEF

Stichting GO4media en Soldaat van Oranje – De Musical hebben de handen ineen geslagen om de gezichten en verhalen uit de oorlogstijd voor altijd te eren. Projectleider ‘GVV’ Dennis Voortman: ‘Wat onze organisaties met elkaar verbindt, is de sterke overtuiging om mensen bewust te maken van hun vrijheid. Wij zetten mensen ‘bovenop’ de verschrikkingen die nog niet eens zo lang geleden plaatsvonden. De Musical laat de indrukwekkende belevenissen van Erik Hazelhoff Roelfsema zien binnen een setting waardoor je er midden in zit. Gezichten van Vrijheid laat de mensen aan het woord die de bommen gewoon hebben zien vallen in hun straat. De hamvraag is dan; ‘Wat zou jij doen?’

Via de site Gezichten van Vrijheid kan iedereen selfies en verhalen delen van Nederlanders in oorlogstijd. Bijvoorbeeld van je vader, moeder, oom, tante, opa of oma van vrienden, kennissen of van jezelf.

Gezichten van Vrijheid

Door alle inzendingen te bundelen werken we aan een digitaal monument. We roepen zoveel mogelijk mensen op om een selfie (video of foto) in te sturen met een foto van iemand die de oorlog heeft meegemaakt en/of een verhaal te delen. De selfies/verhalen komen terecht op de landkaart van Nederland, zodat iedereen kan zien waar het zich heeft afgespeeld.

Samenwerking met Soldaat van Oranje – De Musical

Soldaat van Oranje – De Musical vertelt een belangrijk verhaal uit onze geschiedenis, één van de vele verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Maar we mogen vooral niet vergeten dat iedereen zijn eigen verhaal heeft, dat wij allemaal ons eigen verhaal hebben…

In aanloop naar 4 en 5 mei 2014 Soldaat van Oranje – De Musical initieerde Soldaat van Oranje – De Musical een online ketting van persoonlijke gezichten en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog op soldaatvanoranje.nl. Op 6 mei zijn alle inzendingen overgedragen aan de stichting GO4media op www.gezichtenvanvrijheid.com. Alle inzendingen worden toegevoegd aan het digitale monument, aan de collectie van oorlogsverhalen op de website van Gezichten van Vrijheid. Zo zorgen we er samen voor dat de verhalen uit oorlogstijd voor de volgende generaties behouden blijven.